בזמן האחרון העבירו לי לא מעט חומרים , מאמרים וסרטונים על “מצב המים” ואיכות מי התשיה בעיר חולון, את האמת במבט ראשוני הייתי ממש מופתע ואמרתי לעצמי אוקי אני רוצה ללמוד את הנושא, אז יצאנו למדנו והחכמנו המון, בנוסף דאגתי לשאול את מר גיל ברקאי סמנכ”ל ההנדסה של מי שיקמה על פשר הדברים, אז תושבים יקרים קריאה מהנה.
הגיע לידנו סרטון המראה מים עכורים עם חול מה יש לך לומר על כך ?
גיל ברקאי סמנכ”ל הנדסה
הסרטון הנ”ל הינו מחודש אוקטובר 2019. באותה תקופה בדיוק סיימנו פרויקט גדול משותף עם העירייה בו החלפנו את קווי המים והביוב והעירייה החליפה את קו הניקוז. לפעמים בעקבות פרויקט להחלפת קו מים, נכנס לקו החדש חול אשר נשטף בשטיפות שאנו מבצעים בסוף הפרויקט, יתכן שהיינו צרכים לעשות שם שטיפה נוספת.
אבל, כעיקרון זה ממש לא נכון לבוא ולומר כפי שנאמר בסרטון שיש בעיה מערכתית של עכירות וחול בקווי המים של התאגיד, מאחר ואיכות המים נדגמת באופן קבוע הן ברחבי העיר והן בחיבורי ההזנה לעיר והתוצאות מצוינות. הדיגומים השוטפים שמבוצעים לאורך כל השנה הם בהתאם לקריטריונים של משרד הבריאות ובודקים בהם כלור, עכירות ופרמטרים מיקרוביאליים וכימיים נוספים. לו הייתה בעיה ברמה המערכתית היא הייתה עולה עוד בדיגומים. להלן תוצאות מהדיגום שנערכו בתאריך ה 22.07.2020
להלן תוצאות הדיגום מהיום 22/7/20 מברז כיבוי האש שמול הבניין בחנקין 36.
עכירות 0.6 ( מ 0 עד 1 תקין).
כלור 0.4 ( עד 0.5 תקין).
ניתן לראות שתוצאות הבדיקה מוכיחות מעל לכל ספק שאיכות המים נקיים ומצוינים לשתיה.
בו ותסביר לנו בבקשה על מי התהום בחולון
לגבי מי התהום:
מבחינה היסטורית בחולון כל הקידוחי מי התהום ובארות המים הם בבעלות ישירה של חברת מקורות.
האחריות על מי התהום והטיפול בהם היא בלעדית שלהם.
התאגיד בסך הכל רוכש את המים מחברת מקורות.
חברת מקורות כידוע היא ספק המים הלאומי של ישראל והיא מנטרת את המים שהיא מספקת כל הזמן, כך שלא יהיה ספק לאף תושב לגבי איכות המים שמסופקים בחולון.
באופן כללי, אספקת המים מבארות בחולון לא עולה על 10% מכמות המים המסופקים, וכ -90% מהמים מגיעים מקו ירקון מערבי אשר מספק מים בעיקר ממתקני התפלה.
באשר לקידוחי מי התהום שכפי שציינו קודם, הם אינם תחת אחריות מי שיקמה, אבל נסביר שכאשר נמצא בדגימות של קידוח מים זיהום כלשהו במי התהום ואיכות המים חורגים מהקריטריונים שנקבעו בתקנות בריאות העם, מקורות מקבלת הוראה על ידי משרד הבריאות להפסיק ולשאוב מים מאותה באר והבאר הזו נסגרת לשימוש, מה שמחזק עוד יותר את העובדה שכל נושא איכות מי השתייה כל הזמן מפוקח ומנוטר על-ידי מספר גורמים שונים.
אנו בתאגיד מי שקמה מסתכלים על משק המים של חולון בכלליות ובאחריות וחשוב לנו שבנוסף למי ההתפלה תושבי העיר יקבלו גם מי בארות ולכן אנו עוקבים בדאגה אחר סגירת הבארות והירידה באחוזי האספקה של מי תהום לחולון לאורך השנים.
אנו כמובן, נמצאים כל הזמן בקשר הדוק עם מקורות ומשתפים פעולה בעשייה למען השמשה וטיהור הבארות בכדי להחזירן לעבודה ולשאוב מהם שוב מים מצויינים לשתיה.
מה זה הקידוחים האלה?
בקצרה הקידוחים זה בעצם משאבה מאוד גדולה שקודחת בתוך האדמה ושואבת את מי התהום.
בימים אלו אנו מבצעים בשיתוף עם רשות המים ועיריית חולון פרויקט של תכנון להקמת קידוח חדש בחווה החקלאית אשר מטרתו לנקות את הזיהום ממי התהום באותו אזור. המים המזוהמים ישאבו מהאדמה, יעברו תהליך של טיוב ויוזרמו לביוב או להשקייה למשך מספר שנים. לאט לאט עם הזמן יכנסו במקומם מי גשמים חדשים, ובסופו של דבר לאחר כחמש שנים לערך, המים החדשים והנקיים שהצטברו יהיו ראויים לשתייה מחדש.
כמו כן, בימים אלו מבצעת חברת מקורות סקר על כלל הקידוחים בחולון על מנת לבחון אילו פעולות ניתן לבצע על מנת לשקם את הבארות הסגורות.
התאגיד מעוניין ומגוייס לסייע למקורות בביצוע כל הפעולות הנדרשות בהתאם לתוצאות הסקר בכדי להחזיר את הבארות לשימוש.
האם מי התפלה בטוחים לשתיה ?
מי ההתפלה בטוחים וראויים לשתייה באופן חד משמעי ועומדים בכל דרישות משרד הבריאות ותקנות בריאות העם.
יחד עם זאת, חשוב לחזור ולהדגיש שלתאגיד אין שליטה לא על תהליך ההתפלה ולא על תמהיל המים.
יחד עם זאת ידוע שבמי קידוחים ובמי הכנרת יש מינרלים טבעיים חשובים לגוף האדם כמו סידן ומגנזיום אשר בתהליך ההתפלה חלק מהם אינם מוחזרים למים כמו מגנזיום וחשוב שתושבים ידעו זאת.
לסיכום מי השתיה בחולון הם בהחלט תקינים וראויים לשתייה מנוטרים ומפוקחים באופן תמידי ואין סיבה וחשש לטיב ואיכות המים. אנו מזמינים כל תושב שיש לו חשש לטיב המים המגיעים אליו לברז לפנות לתאגיד באמצעות המוקד העירוני ואנו נבוא ונבדוק את המים המסופקים לו מהקו העירוני.
חשוב לציין, שבמרבית הפעמים העכירות במים נובעת מהצנרת הישנה בבניין/ בבית, דוד שמש ישן, מסנן שלא נוקה תקופה ארוכה.
אנו פה בתאגיד לשירותכם