חולון העיר אשר מקדמת את נושא ההתחדשות העירונית קצת בעצלתיים לעומת העיר בת ים מקבלת ביחד עם שכנותיה לאזור המרכז דחיפה רצינית משר הבינוי והשיכון.
צירי הרכבת הקלה בחולון (הקו הירוק) אשר לפי התכנית אמורה לפעול החל ישנת 2024 ינועו משכונת בן גוריון לכיוון ברקת, שנקר, סוקולוב, קוגל ועד צומת חולון ומהצד השני החל מימית 2000 את כל רחוב שד׳ ירושלים, מקווה ישראל וימינה בכיכר קוגל לכיוון צומת חולון.
האלוף (במיל’) יואב גלנט, שר הבינוי והשיכון, הכריז היום (ג’) בכנס “הארץ” בשיתוף מ.פירון ושות׳ כי יפורסמו מכרזים לקידום פרויקטים של התחדשות עירונית על תוואי הרכבת הקלה – כבר בשנה הבאה. “התוואי של הרכבת הקלה – הקו האדום ודומיו מייצר פוטנציאל ל-150 אלף יחידות דיור. מפתח תקווה ועד רמת גן, בני ברק, בת ים, חולון ותל אביב – כל המקומות על הציר האדום. אנחנו נקל מאד בכל מה שקשור לחניות והמקומות יהיו אטרקטיבים כי הגישה לרכבת הקלה תהיה נוחה, ולכן נבנה עירוניות חדשה. כך במקביל לצירי הרכבת הקלה תהיה התחדשות עירונית, עירוניות, שטחי מסחר.
“אנחנו מתחילים לתכנן בקרוב יחד עם רמ”י ומנהל התכנון כדי לעודד את הבנייה סביב תוואי הרכבת. ב-2018 נוציא מכרזי תכנון בעזרת הרשות להתחדשות עירונית. זוהי משימה משמעותית ביותר ואנחנו נצליח בה. תהליכים משמעותיים בתחום הזה כבר קורים ותהיה פה בשורה של ממש לערים, גם אם התוצאות יראו רק בשנים הבאות.
“העתיד במדינה שהשטח הכולל שלה הוא קטן מאד והשימושים רבים – חייבים למצות את השטחים בערים דרך ההתחדשות העירונית וצריך לייצר עירוניות בגבולות הערים”.
הכותב אבי ברוקס הינו בעל חברה ליזמות והשקעות נדל”ן, מרצה בכיר ומנהל פיתוח עסקי בחברת התיווך KELLER WILLIAMS חולון
מתי התחלת ביצוע תאריך עים אפשר